Dodatek "i nad całym światem" przynależy do Koronki do Miłosierdzia Bożego.
Z tym mogę sie zgodzić. Prawdopodobnie mimochodem dodatek ten przeszedł do całych suplikacji dlatego, że śpiewa się je rzadko: w poście a poza tym może ze 2 razy w roku. Natomiast koronkę w wielu parafiach odprawia raz w tygodniu.
A tak wygląda śpiew pozaśpiewnikowej części Suplikacji u mnie w parafii. Zapis jest z 1965r z dopiskiem "od Wilniuka" wykonany przez ówczesnego organistę najprawdopodobniej. O coś takiego Koledze szło?
Cóż, istotnie ta wersja wydaje sie być najbliższa temu, czego szczępki usłyszałem i jest też chyba najbardziej podobna do melodii początku. Tyle, że w tej powtarza się "Jezu" i wiecej jest przy "Matko...". Ale dziękuję wielce, to bardzo pomocne. Myślę, że z tego i ewentualnie pozostałych wersji, którymi zostałem uraczony przez Was, w konsultacji z seniorami parafii napiszę jednolitą, możliwie intuicyjną wersję i podobną do tej, o którą im chodzi.
W takiej sytuacji myślę, że moją prośbę można uznać za spełnioną i zamkniętą, chyba, że ktoś ma jeszcze podobną wersję melodii i chciałby się nią podzielić itp. Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc! Pozdrawiam