Kościół p.w. NMP na Piasku, Wrocław, Msza śpiewana w Klasycznym Rycie Rzymskim, godz. 9:00, niedziela 26 lipca 2020, VIII Niedziela po Zesłaniu Ducha Świętego; C: XIB, m:3 (->bez okadzeń w trakcie Mszy) + 1 biretowy w chórze; o: AS; s: KZ oraz KB i LT (cyw).
Intr: Suscepimus Deus;
Msza: IX (Cum jubilo), Credo I;
Gr: Esto mihi (psalmodią - poza intonacją i szczątkowym zakończeniem, śpiewanymi wg neum),
Alleluia: Magnus Dominus (antyfona z powtórzeniem i jubilacją wg neum - wers śpiewany psalmodią - antyf. z jubilacją);
Off: Populum humilem;
Co: Gustate et videte / Zbliżam się w pokorze (całość);
Adoracja Najśw. Sakramentu:
O zbawcza Hostyo
Litania do Najdroższej Krwi Pana Jezusa
Przed tak wielkim Sakramentem
Błogosławieństwo Najśw. Sakramentem
Akty uwielbienia
Po repozycji Najśw. Sakramentu: Salve Regina (simplex).
Kościół p.w. Św. Sebastiana, Opole, Msza solenna w Klasycznym Rycie Rzymskim, godz. 13:00, niedziela 26 lipca 2020, Uroczystość Św. Anny - Patronki Diecezji - wspomn. VIII Niedzieli po Zesłaniu Ducha Świętego - Uroczystość I Komunii Świętej dwóch dziewcząt; C: XMarDryg, D: X. MarSter, SD - ? m:liczni!; o: miejsc; s: KZ, AK, AI, MarCzap + PjoKędr (cyw).
Procesja wejśc.: Org
Odnowienie przyrzeczeń chrzcielnych i przyrzeczenie 2 Dziewcząt przed I Komunią;
Aspersja (KZ, AI) Asperges me;
Intr: Gaudeamus omnes (beatae Annae) (KZ+AI)
Msza De Angelis, Credo III;
Kyrie tropowane (tropy: AK, chór kantorski AK+PjoKę)
Grad: Dilexisti (AK+PjoKę),
Alleluja: Diffusa est (KZ+MCz)
Off: Filiae regum / Ja sobie wybrałem za obronę (Św. Anna) - org + Wierni + SCSI;
Prefacja: ton solemnior;
Comm: Diffusa est gratia / Adoro te devote (SCSI) / Ja wiem w kogo ja wierzę (org + Wierni)
Ost. Ewang: Salve Regina (solemnis).